Opleiding en bijscholing

Basisopleiding 2020-2021

TGI-opleidingstrajecten

De School voor TGI vzw start in het schooljaar 2019-2020 met een certificaat route.
Deze opleiding loopt over twee jaar tot en bestaat uit 6 kernmodules, 2 keuzemodule, intervisiegroepen, studiewerk en voortgangsgesprekken.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Katrien Boone (katboone@skynet.be) +32 9 228 13 75

Wim Stevens (wimstevens@skynet.be) +32 476 48 92 00

Marc Verschueren (marclm.verschueren@skynet.be) +32 474 66 24 17


Wil je een TGI opleiding volgen, dan kan je korte TGI modules zinvol inpassen in internationaal erkende opleidingstrajecten. Het Internationale samenwerkingsverband Ruth Cohn Institute International maakt een onderscheid tussen de basisopleiding (certificaat), de vervolgopleiding (diploma) en de gradueringsroute die leidt tot opleidingsbevoegdheid.

De cursussen van de School voor TGI vzw passen in TGI-opleidingstrajecten die elders in Europa gevolgd worden. Wie geïnteresseerd is in deze opleiding volgt eerst een introductiemodule zoals een Kennismakingsweekend, een Basismethodecursus of het Generatief Leiderschap Programma


Download de folder in pdfThema cursussen


Heerlijk lastige mensen

Leren van en met diegenen waar je het lastig mee hebt.
Of je nu begeleider bent, baliemedewerker, verpleegkundige, projectleider of manager, opleider, teamleider, coach ... je komt lastige mensen tegen. Zwijgzame mensen, negatievelingen of klagers, bemoeials, betweters of parasieten, grappenmakers of agressieve mensen, bullebakken, dwarsliggers, twijfelaars of manipulators. In elke organisatie lopen zo'n mensen rond. Het is een bonte mengeling. Ze kunnen oud of jong zijn, man of vrouw, allang in dienst of nog maar pas. Vooral als leidinggevende kan je er best voor zorgen dat je ook met deze mensen goed kan omgaan.

Download de folder in Word


Introductie op TGI

In deze TGI-cursus leer je stilaan effectief leiderschap neerzetten in functie van de noden van het team, een opleidingsgroep, de organisatie … Je leert je staande houden in deze woelige tijden. Je leert met lichtheid omgaan met moeilijke opdrachten.

Download de folder in Word


Verborgen teamdynamieken op tafel

Teams en groepen competenter leiden door groepsfenomenen te herkennen en erop te sturen Je leert om moeilijke situaties in teams en groepen beter te begrijpen, om over meer kapstokken en handvaten te beschikken om ‘onderwatercultuur’ vlugger te leren kennen en herkennen en om het team of de groep bewust weer op het spoor van vertrouw

Download de folder in Word